Historie

Het was rond het eeuwfeest van korfbalvereniging Sporting Trigon dat het idee ontstond om in het kader van het honderdjarig jubileum van de korfbalclub een avondvierdaagse te organiseren. In het jubileumjaar 2011 bleek dat voor de vereniging toch te lastig om dit naast alle gewone sportverenigingsactiviteiten te organiseren. Een jaar later – 2012 – kwam de Leidse Avondvierdaagse alsnog van de grond. Dit kon nooit gebeuren zonder de aanvankelijk nauwe samenwerking van de enthousiaste sportambtenaren van de gemeente Leiden.

In hetzelfde jaar werd de Stichting Sport in Beeld opgericht, met als doel de avondvierdaagse te organiseren. Onder de auspiciën van deze organisatie wordt ook nu nog het jaarlijkse wandelevenement georganiseerd.

Bij de eerste editie van de Leidse vierdaagse namen er ca. 350 deelnemers deel om de twee afstanden te (5 en 10KM) lopen. Sindsdien groeide het aantal wandelaars jaarlijks en zo telt de organisatie inmiddels een deelnemersaantal van ruim 1.000 die op de vrijdagse finishdag aanzwelt tot ruim boven de 1.250. Het uitdijen van de groep komt doordat op de laatste dag, de vaak jonge wandelaars, worden vergezeld door vaders en moeders en feestelijk worden ingehaald op het start en finishterrein van gastheer Sporting Trigon aan de Zoeterwoudse Singel De eerste zes edities van de vierdaagse zijn gelopen onder de noemer SportCity avondvierdaagse. Sinds 2019 is de Leidse internationale kinderopvang organisatie Teddy Kids trotse naamgevend sponsor.
Sponsors & Partners
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Historie
Historie
Historie
Historie
Historie
Inschrijven