FAQ

1Waar start en finisht de Leidse Avondvierdaagse?
De Leidse Avondvierdaagse start en finisht op het sportcomplex op de hoek van Cronensteinkade / Zoeterwoudsesingel. Ook bekend als de accommodatie van LKV Sporting Trigon. De ingang bevindt zich tijdens de Leidse Avondvierdaagse aan de Zoeterwoudsesingel.
2Wanneer vindt de Leidse Avondvierdaagse plaats?
De data waarop de Leidse Avondvierdaagse gehouden wordt gehouden zijn jaarlijks verschillend. Maar meestal is het de eerste week van juni dat er wordt gewandeld. In 2024 vind de Leidse Avondvierdaagse plaats van dinsdag 11 juni t/m vrijdag 14 juni.
3Hoe lang zijn de routes?
De Leidse Avondvierdaagse heeft één route en die is 5 kilometer.
4Kan ik ook met een fysieke beperking meelopen?
Er zijn geen speciale maatrelen genomen voor deelnemers met een fysieke beperking. Dus iedereen die normaliter ook gewoon deelneemt aan het verkeer én in staat is om vier avonden achter elkaar 5 kilometer te verplaatsen, kan ook meedoen met de Leidse Avondvierdaagse.
5Kan ik ook als groep inschrijven?
Er is geen inschrijvingsmogelijkheid voor groepen. De uitzondering daarop zijn de basisscholen. Deze kunnen zich vooraf aanmelden zodat er voor hen een start en finish kraam geregeld wordt.
6Hoe schrijf je als basisschool in?
Wanneer er meer dan 50 deelnemers van één bassisschool zijn dan kan de basisschool zich als school inschrijven. Dit kan door een mail te sturen naar info@StichtingSportInBeeld.nl.
7Waarom zou je als basisschool inschrijven?
Wanneer je als basisschool inschrijft dan wordt er op het start- en finishterrein een kraam voor de deelnemende school geplaatst. Op de laatste dag wordt van de deelnemende bassischool verwacht dat er tenminste twee juffen of meesters aanwezig zijn om de medailles aan de leerlingen uit te delen. Maar er is meer… Ongeveer acht weken voorafgaand aan de Leidse Avondvierdaagse wordt aan de basisscholen die in het voorgaande jaar deelnamen een reminder gestuurd met de aankondiging van de nieuwe editie van het evenement. De basisschool wordt dan gevraagd of zij ook dit jaar weer deelnemen en wie de contactpersoon in deze jaargang zal zijn. Deelnemende basisscholen worden twee weken voorafgaand aan de startavond van de vierdaagse voorzien van een set posters en flyers ter promotie van het evenement. Daarna is de inschrijving geopend die voor deelnemende basisscholen zodanig is ingericht dat iedere deelnemende leerling zich via de inschrijfsite kan registreren met de toevoeging van de eigen school.
8Is er een leeftijdsgrens voor deelname?
Iedereen van elke leeftijd mag meedoen, mits je in staat bent om om vier avonden achter elkaar 5 kilometer te wandelen.
9Moet ik alle vier de avonden meelopen?
Ja, anders is het natuurlijk geen vierdaagse.
10Hoe kan ik me inschrijven voor de Leidse Avondvierdaagse?
Inschrijven kan online via de Inschrijfpagina op deze website. Dit kan tot 12:00u op de maandag voorafgaand aan de start. Op de eerste dag van het wandelevenement kan er ook nog worden ingeschreven bij een inschrijfkraam. Let op! Dan is deelname wel duurder.
11Hoeveel kost deelname aan de Leidse Avondvierdaagse?
Check voor de actuele deelnameprijs de informatie pagina op deze website.
12Kan ik me nog inschrijven als de inschrijfperiode al is verstreken?
Als de online inschrijfperiode is verstreken kan er op de eerste dag van het wandelevenement ook nog worden ingeschreven bij een inschrijfkraam. Let op! Dan is deelname wel duurder. Als er de eerste dag gewandeld is, dan is er geen mogelijkheid tot inschrijving, en dus deelname meer.
13Waar kan ik mijn startbewijs/stempelkaart ophalen?
Op de startdag kan iedereen met een geldige inschrijving zijn startbewijs ophalen bij de daarvoor ingerichte kramen op het start- en finishterrein. Iedereen die heeft ingeschreven en heeft betaald ontvangt een email met een uniek nummer waarmee het startbewijs kan worden opgehaald.
14Is er begeleiding tijdens de wandeltochten?
Er is geen begeleiding vanuit de organisatie. Vanzelfsprekend zijn er wel gecertificeerde verkeersregelaars bij punten op de route die daar vanwege de verkeerssituatie om vragen.
15Als ik meeloop al begeleider, moet ik dan betalen?
Als begeleider van een deelnemer is betaling niet noodzakelijk. Tegelijkertijd kost de organisatie van de Leidse Avondvierdaagse veel geld. Begeleiders worden daarom van harte uitgenodigd om toch gewoon in te schrijven.
16Zijn er rustpunten onderweg?
Anders dan de stempelposten en uitdeelplaatsen voor bijvoorbeeld water en fruit heeft de organisatie geen specifieke rustpunten onderweg gerealiseerd. Maar iedere deelnemer kan natuurlijk naar eigen inzicht onderweg even rust pakken.
17Kan ik onderweg iets te eten of drinken kopen?
Sowieso kan er op het start en finishterrein een versnapering gekocht wordt. Onderweg is dit alleen mogelijk wanneer de route langs lokale verkooppunten gaat.
18Wat gebeurt er bij slecht weer?
De Leidse Avondvierdaagse is als elke ander wandelevenement een sterk weersafhankelijk buitenevenement. Er wordt daarom per dag nadrukkelijk gekeken naar de weersverwachtingen. De organisatie volgt de waarschuwingen van het KNMI. Het gebruikt internationale waarschuwingskleuren om de impact van gevaarlijk weer aan te geven. Het waarschuwen door middel van kleuren geeft het KNMI de mogelijkheid om waarschuwingen voor gevaarlijke weersituaties op te schalen. Er kunnen voor alle weertypen - neerslag, temperatuur, wind, onweersbuien - code geel, oranje en rood worden uitgegeven. Hierbij staat met name de impact van het weer centraal. Bij slecht weer of de verwachting daarvan, wordt op deze website en de socials van de Leidse Avondvierdaagse gecommuniceerd over het wel of niet doorgaan van de wandeltocht op die dag.
19Is er een EHBO-post aanwezig?
Er is altijd een EHBO post bij het start- en finishterrein maar er zijn ook bikers op de route aanwezig.
20Zijn er toiletten aanwezig?
Bij het start- en finishterrein zijn er sanitaire voorzieningen. Op de route zijn er door de organisatie geen toiletten geplaatst.
21Kan ik parkeren bij de startlocatie?
Er is zeer beperkte betaalde parkeergelegenheid in de omgeving van het start- en finishterrein. Deelnemers en hun begeleiders wordt daarom geadviseerd om met de fiets te komen. Bij het evenemententerrein is een fietsenstalling ingericht.
22Hoe kan ik mijn prestatie laten zien na afloop?
Na afloop krijgt iedere deelnemer die een geldig startbewijs heeft een medaille en een deelname certificaat. Die krijgen de deelnemers natuurlijk alleen als op de stempelkaar voldoende stempels verzameld zijn tijdens vier dagen waarop gewandeld is.
23Waar en wanneer is de feestelijke finish?
Op vrijdagavond is de feestelijke finish op het start- en finishterrein op het sportcomplex aan de hoek van Cronensteinkade / Zoeterwoudsesingel. Doorgaans arriveert de stoet om ca. 20.00 uur
24Krijg ik een medaille na afloop van de Leidse Avondvierdaagse?
Na afloop krijgt iedere deelnemer die een geldig startbewijs heeft een medaille en een deelname certificaat. Die krijgen de deelnemers natuurlijk alleen als op de stempelkaart voldoende stempels verzameld zijn tijdens vier dagen waarop gewandeld is.
25Wat moet ik doen als ik mijn stempelkaart kwijt ben?
Bij verlies van de stempelkaart wordt €2,50 in rekening gebracht voor het verstrekken van een nieuwe kaart. Dit kan alleen bij deelnemers die online aangemeld zijn en waarvan de aanmelding te achterhalen is.
26Als ik een stempelpost gemist heb, wat moet ik dan doen?
Bij het missen van een stempelpost is het handig om dit direct na afloop te melden bij de organisatie. Afhankelijk van de situatie wordt er dan een oplossing bedacht.
27Kan ik mijn inschrijfgeld terugkrijgen als ik niet meer meedoen aan de Leidse Avondvierdaagse?
Nee, teruggave van inschrijfgeld is niet mogelijk.
28Wat gebeurt er met beeldmateriaal dat is gemaakt door de organisatie van de Leidse Avondvierdaagse?
Het beeldmateriaal dat door de organisatie wordt gemaakt, wordt binnen de AVG-regels alleen gebruikt voor sociale media en de website van de organisatie
Evenementen van Sport in Beeld:
Logo_A4D_2023_250px
Midzomerloop Leiderdorp
FAQ
logo_ladiesrun_geenjaartal
FAQ
FAQ
Inschrijven